Om Meg

 

Hei jeg heter Sigrid. Velkommen til denne bloggen som handler om å forenkle livet.

Har du flere ting enn du egentlig trenger? Føler du at du og barna drukner i leker, klær og annet utstyr? Bruker du mye tid på å lete etter ting? Eller har du mistet oversikten slik at du kjøper nye ting fordi du ikke klarer å finne det du har et eller annet sted i huset?

Kanskje skulle du ønske du hadde mer ro og mer tid til det som er viktig i livet ditt. Kanskje ønsker du høyere livskvalitet og mindre stress.

Løsningen på mye av dette ligger i å forenkle livet. Det handler om å se hva du bruker tiden og pengene dine på, og kanskje prioritere og tenke litt annerledes enn du gjør i dag. Det handler også om å rydde opp - det gir deg mer oversikt og evne til å leve i nuet.

For trekvart år siden var jeg ferdig med ett års mammapermisjon. Jeg bestemte meg for å ta ett år til med ubetalt permisjon. Jeg ønsket mer tid sammen med barna mine og tid til å gjøre ting jeg har hatt lyst til å gjøre lenge, nemlig å skrive og å rydde opp i tingene mine. Jeg hadde også lyst til å redusere forbruket mitt fordi jeg synes jeg brukte for mye tid og tankevirksomhet på å hele tiden jage etter nye ting.

I løpet av det siste trekvart året har jeg ryddet gjennom alle rom i huset en gang. Jeg rydder fortsatt og jobber med å finne gode systemer som fungerer. Jeg har også et stort loft jeg skal begynne på! 

Jeg har mange færre ting enn før og mye bedre oversikt enn tidligere. Jeg har redusert forbruket mitt kraftig og har fått mer ro og tid til det jeg synes er viktig – være sammen med familie og venner, spise sunn mat og holde meg i form.

Jeg er 41 år og mor til to barn i barnehagealder. Jeg er utdannet lærer og født og oppvokst i Bergen. Nå bor jeg med min samboer i en liten bygd i Sørfjorden i Hardanger.